Uimaranta

Rauhaniemen uimaranta sijaitsee Näsijärven rannalla. Rannalla on kaksi erillistä uimarantaa.

Lasten uimaranta

Etelän puolella Rauhaniemen kansankylpylän rakennusta on matala ”hiekkalaguuni”, joka soveltuu hyvin lasten uimarannaksi. Rannassa vesi on matala ja syvenee loivasti siten, että rannassa saa kahlata hyvän matkaa ennen kuin vesi ylettyy aikuisen vyötäisille. Hiekkapoukama on hyvin tuulelta suojassa, joten vesi pääsee lämpenemään siinä mukavasti heti säiden lämmittyä. Rannalla on pehmeää, hiekkaleikkeihin hyvin soveltuvaa hiekkaa. Rantahiekalle mahtuu paljon kesänviettäjiä päivää paistattamaan. Rantaa reunustavien koivujen katveessa on mahdollisuus vetäytyä suojaan suoralta auringon paisteelta. Rannalla on tarjolla hiekkaleluja lainattavaksi hiekkaleikkejä varten.

uimaranta-kalliot

Näsinselän puolella saunarannalla on toinen uimaranta. Siinä on pieni hiekkapohjainen ranta, joka syvenee melko nopeasti. Suurin osa ranta-alueesta saunarannalla on kalliota. Ranta syvenee kalliopohjan vuoksi epätasaisesti ja paikoin äkkisyvästi. Kalliolla on hyviä koloja ja tasanteita auringonpalvojia varten. Niemen päässä on pitkä laituri, jossa on hyvä paikka auringossa oleskelulle.

Saunan uimaranta ja ponnu

Saunan edessä kallio vie portaille, joita pitkin pääsee uimaan läpi vuoden. Portaiden alapäässä vesi ulottuu aikuisen vyötäisille.

ponnu

Portaiden vieressä oleva ponnahduslauta on uimataitoisille lapsille erityisen mieluisa hyppypaikka.