Rauhaniemen asiakaskyselyn yhteenveto

Nettikyselyyn vastasi heinä-elokuussa lähes 600 ihmistä. Tulosten perusteella asiakkaat antoivat parhaat arvosanat saunoille, kesäkioskille sekä asiakaspalvelulle. Heikoimmat arvosanat saivat yleistä siisteys, pukuhuoneet sekä suihkutilat.

Rauhaniemen vahvuuksina pidettiin tunnelmaa, jota kuvailtiin rennoksi, lämpimäksi, omalaatuiseksi, kansanomaiseksi, perinteiseksi sekä kotoisaksi. Lisäksi arvostettiin sitä, että Rauhaniemen saunoissa on mahdollisuus kokea kahdet erilaiset löylyt. Myös sijaintia, maisemaa, järveä, ilmapiiriä ja saunakävijöitä arvostettiin. Kehityskohteina pidettiin suihkutiloja, pukuhuoneita ja siisteyttä. Moni esitti myös toiveen pidemmistä aukioloajoista sekä selkeämmistä nettisivuista.

Tulevaisuudessa Rauhaniemessä toivottiin järjestettävän enemmän tapahtumia, ympärivuotista kioski- tai ruokamyyntiä, aamusaunoja ja oheispalveluja. Samalla toivottiin, että perinteikkyys ja tunnelma säilyisivät myös tulevaisuudessa.

Suurin osa tämänhetkisistä puutteista (suihkutilat, pukuhuoneet, yleinen siisteys) tulevat paranemaan varmasti Rauhaniemen tulevan peruskorjauksen myötä. Remontin toivotaan myös tarjoavan mahdollisuuden nykyistä laajempaan kioskitoimintaan. Tällä hetkellä meille ei vielä ole tietoa missä vaiheessa remonttia päästään aloittamaan. Remontin suunnittelu etenee kuitenkin koko ajan taustalla ja pyrimme ottamaan tässäkin kyselyssä esille tulleet asiat suunnittelussa huomioon.

Aukioloaikoja pidennettiin kesällä jo viikonloppujen osalta ja lokakuusta alkaen myös arkipäivien aukioloaika tulee pitenemään. Toivomme, että pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan vielä tätäkin pidempiä aukioloaikoja. Nettisivujen päivittäminen ja uudistaminen on meillä myös lähitulevaisuuden suunnitelmissa.

Kiitämme kaikkia Rauhaniemen asiakaskyselyyn vastanneita!

Lisätiedot asiakaskyselyyn liittyen
Juho Allonen
Toiminanjohtaja, TaTU Tampere ry
juho.allonen@tatu.fi, 0405569277


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *